Geef gedumpte Vida kans op een nieuw leven

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Dit arme zieltje, een Old English Bulldog teefje, werd op 6 december in de avond door vrijwilligers van de dierenambulance Zuid Holland Zuid opgehaald in Rotterdam. Ze liep op een schoolplein, was in slechte toestand en ze is ’s avonds meteen naar een spoedkliniek gebracht voor controle. De arts had het vermoeden dat ze als fokteef langere tijd in een kleine ruimte heeft geleefd, en daarom vergroeiingen aan haar poten en rug heeft. Ze is al op leeftijd, heeft enorme tepels, diverse tumoren, staar en is veel te mager. Nadat ze pijnstilling had gehad mocht ze naar onze opvang gebracht worden waar ze een zacht bed voor haar zere lijf en te eten kreeg. We hebben dit moppie Vida genoemd en dat betekent 'leven'.

Vida is op 7 december naar onze dierenarts gebracht voor verder onderzoek, en de lijst aan ‘gebreken’ is niet mals. De conclusie van de dierenarts luidt: ernstige verwaarlozing. Zo heeft ze ernstige spondylose in haar rug en daarvoor levenslang pijnstillers nodig. Ze heeft geen bespiering wat inhoudt dat er simpelweg niet met haar gelopen is, dat is ook te zien aan haar veel te lange nagels. Haar gebit is erg vies en moet aangepakt worden. Haar vacht is erg dun en ze heeft diverse ligplekken en meerdere wondjes op haar lijf. Haar vacht is gelig uitgeslagen, mogelijk omdat ze langere tijd in haar eigen viezigheid heeft moeten liggen. Ze loopt slecht en heeft gewrichtsproblemen in haar schouders. Ze heeft diverse mammatumoren die verwijderd moeten worden, dit zal in combinatie met de sterilisatie gedaan worden. Haar leeftijd is geschat op een jaar of 8 en haar hart is afwijkend.

Vida heeft een zwaar leven overleefd en we hopen dat ze nu nog een tijdje van een waardig leven mag genieten.

Wonderbaarlijk genoeg kwam er niks geks uit het bloedonderzoek. Wel is ze ondervoed en blijft een nacht op de kliniek aan het infuus. Haar schouders en poten worden nog verder onderzocht en op 8 december zal er ook een hartecho worden gemaakt.

We zullen alles op alles zetten om Vida zo goed als mogelijk op te laten knappen voor zover dat mogelijk is. Deze lieverd verdient het! Zoals je misschien zal begrijpen zullen haar medische kosten gigantisch zijn. Wil jij ons helpen met een (kleine) bijdrage voor Vida? Namens Vida alvast bedankt. 

Wil je bijdragen in de medische kosten van Vida? 


Bekijk alle

Helaas geen goed bericht.

22-08-2022 | 17:12 Uur
Mooie lieve Vida Dit keer helaas geen goed bericht…. De laatste paar weken zagen we Vida steeds minder gaan eten. We zagen haar gewicht en bespiering afnemen. Ik probeerde mezelf nog te vertellen dat ook wij minder eten met dat warme weer. Nadat Vida 2 dagen niet meer had gegeten heb ik Dierenkliniek Schiedam gebeld. We konden op maandag niet terecht bij haar vaste dierenarts. De dierenarts bij wie ze ook was binnengekomen met de Dierenambulance, dus werd het dinsdagochtend vroeg. Helaas had ik het ‘goed’ aangevoeld en ook Ruby (onze dochter) en mijn man al voorbereid. Uiteindelijk ben ik degene geweest die 9 maanden lang eigenlijk 24/7 met haar heb doorgebracht, dus zag heel duidelijk het bergafwaarts gaan. We gingen dus met z’n 4-ren naar Schiedam. Haar vaste dierenarts stelde nog wat vragen en vertelde toen dat ze helaas niets meer kon betekenen voor Vida. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat een dier nooit mag lijden voor de mens en dus hebben we ‘een sterretje van haar gemaakt’ Ons verdriet was en is heel groot. We hebben de afgelopen 9 maanden al onze liefde aan Vida gegeven en zijn af en aan naar de Dierenkliniek gereden. Vooraf wisten we al dat Vida opnemen in ons gezin nooit voor onszelf maar altijd voor Vida was. We hebben alles voor Vida gedaan wat ‘binnen onze macht lag’. We hebben Vida liefde laten ervaren; blijheid; Bulldog-gekheid, maar bovenal hebben we van een intens bang en schuw meisje weer een vrouw kunnen maken met wat zelfvertrouwen en vooral een gelukkig hondje dat kwispelde zodra we haar richting op kwamen. Het heeft wel enige tijd geduurd voordat Vida kon kwispelen; we ‘sprongen bijna een gat in de lucht’ toen ze dit voor het eerst deed. Vida was de 5e hond van mijn man en mij, maar in alle eerlijkheid kan ik zeggen dat ik niet eerder zo’n mooie ziel, zachtmoedige en vergevingsgezinde hond heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat Vida een engeltje was, dat naar de aarde is gezonden om welke reden dan ook. ‘Het gat’ is groot, het gemis en verdriet nog veel groter, maar net zo groot is de dankbaarheid om Vida te hebben mogen kennen en ons hart te hebben mogen opnemen ~Lisa~