Vida in tv programma 'Geef om dieren'

30 maart 2022 12:00

Af­ge­lo­pen za­ter­dag werd op SBS de tv-show Geef om die­ren uit­ge­zon­den: een mu­zi­ka­le li­ve­s­how waar­in de die­ren van de Die­ren­be­scher­ming cen­traal ston­den. In de tv-show kwam het veel­zij­di­ge werk van on­ze or­ga­ni­sa­tie aan bod. Pre­sen­ta­tor Jan Ver­steegh zat om ta­fel met on­ze dier­ver­zor­gers, die­ren­am­bu­lan­ce­vrij­wil­li­gers en an­de­re me­de­wer­kers die ver­tel­den over die­ren, het leed dat ze te­gen­ko­men en de op­los­sin­gen die de Die­ren­be­scher­ming biedt. Heb je de uitzending van de Dierenbescherming op SBS6 gisteren gemist? Kijk dan hier terug:

Bekijk aflevering

Je ziet o.a. het aangrijpende verhaal van onze Vida. Het is een prachtige uitzending geworden waarbij je goed beeld krijgt wat de Dierenbescherming voor dier en mens kan betekenen. Er is ook mooie muziek van Niels Geusebroek, Elske DeWall en Thomas Berge. Kijken dus!

Update Vida

Op veler verzoek heeft het baasje van Vida ook weer een uitgebreide update gegeven van hoe het nu met Vida gaat. Lees en geniet!


Een paar van Vida’s tumoren waren zo snel gegroeid en hingen erg laag. Zo laag, dat ze haar hinderden bij het plassen en volgens mij de zwaartekracht speelde haar ook flink parten. Aangezien het verder erg goed gaat met Vida. Ze is levenslustig en toont echt vrolijk en blij toont bij ons thuis, vond ik het de moeite waard om een en ander voor te leggen aan Dierenkliniek Schiedam-Noord. De dierenartsen daar waren het met me eens en er werd besloten om de 2 grootste tumoren te gaan verwijderen op 16 maart. Natuurlijk blijft het symptoombestrijding, maar Vida heeft er in elk geval fysiek het gemak van als ze weg worden gehaald. Aangezien er een paar spoedgevallen tussendoor kwamen, was Vida uiteindelijk pas om 15:00 in plaats van 12:00 aan de beurt. De operatie bleek wat gecompliceerder dan aanvankelijk verwacht en de tumoren waren ook flink doorbloedt. Daardoor duurde de ingreep ook iets langer en was Vida wat wat meer afgekoeld, dan goed voor haar was. Er werd dus besloten dat Vida een nachtje moest blijven, zodat ze aan het infuus kon blijven en onder de warmtelamp.

De volgende ochtend, stond ik natuurlijk zo vroeg mogelijk weer in Schiedam om ons meisje op te halen, want we misten haar en het huis voelde ineens zo leeg. Vida is pas 3,5 maand bij ons, maar het voelt al zoveel langer… Vida zag er echt zielig uit bij het ophalen en er druppelde ook best nog veel wondvocht en bloed nog uit, dus ze kreeg een rompertje aan. Toen we bij de auto kwamen, deed ik het portier open en mevrouw sprong er zo snel in, dat ik niet eens de kans kreeg om mijn man te vragen of hij haar erin wilde tillen. Na thuis te hebben geparkeerd, trok Vida ons zo hard richting de voordeur en eenmaal binnen, ging Vida meteen stilletjes in haar mandje liggen. Echter toen ik wat uit de kast ging pakken, kwam ze toch met een enorme sprong overeind en stond ineens naast me heel hard te kwispelen. Naast veel andere dingen, ligt namelijk ook Vida’s snoepvoorraad in de kast… natuurlijk kreeg ze toen een lekker kauwbot. Vida was zo blij om weer thuis te zijn, dat ze die middag nog wel 6x de bank afsprong omdat ze de tuin in wilde. Niet heel handig met die wond, maarja we konden haar ook niet vastbinden. Inmiddels is de wond mooi aan het helen en mogen over 1,5 week de hechtingen er uit.

Vida heeft ook haar 3e Librela injectie gehad en doet het er super op!! Ze gaat 7x per dag uit, omdat ze heel vaak moet plassen en ook niet goed kan uitplassen. Ze heeft ook binnen nog weleens een ongelukje. Maar het wordt wel iets minder vaak. Inmiddels heeft ze een redelijk nette bespiering en beweegt ook redelijk soepel. We kunnen dus ook wat langer wandelen als we naar Ockenburgh gaan.


Inmiddels hebben we Vida ook meegenomen bij een paar bezoekjes bij vrienden en dat ging redelijk goed. We nemen dan wel haar mand mee, zodat ze een eigen plekje heeft en iets van herkenning. Erg lang hoeft zo’n bezoek niet te duren, want Vida trekt dan al snel richting de deur en wil dan het liefst terug naar haar eigen huisje. Als Vida tijdens het uitlaten door onbekenden wordt geaaid, vindt ze dit gelukkig ook steeds minder eng. Eigenlijk gaat het best aardig goed als mensen haar maar rustig benaderen. Vida vindt het ook erg leuk om de tuin in te gaan en heeft zelfs ‘zoomies’. Ze heeft dan even haar gekke 5-minuutjes in de tuin. Inmiddels komt Vida ook steeds vaker naar de keuken als we daar bezig zijn en ze komt het ook vertellen, als ze ‘trekjes’ heeft. Ze springt met flinke sprongen de bank op en af, dus dat zegt genoeg over haar vermogen om weer lekker te bewegen. Inmiddels zijn er ook een paar knuffels ‘heen gegaan’, want zoals het een echte Bulldog betaamt, houdt Vida van knuffels slopen! Vida houdt er ook van om tegen ons aan te liggen op de bank of met haar kop op schoot. We zijn echt haar veilige bubbeltje geworden en volgens mij is de liefde wederzijds. Aanstaande woensdag gaat Vida weer naar Marjolijn van Dierenkliniek de Polder voor een sessie Acupunctuur.

Kortom: het gaat goed met Vidaatje en we hopen met heel ons hart, dat we nog lang van haar mogen genieten en haar kunnen verwennen!