Streefbedrag behaald

Geef honden in de relaxkennel warmte!

Opgehaald

1.346
117% bereikt van het totaalbedrag € 1.150
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Update: WAUW GEWELDIG!!! Het benodigde bedrag is nu al binnen! Dat hadden we serieus niet verwacht, we dachten een leuk begin te kunnen maken, maar nu kunnen we aankomende week de platen gaan bestellen!! Whoehoe!!! Op naar een lekker warm plekje voor Fudge en de honden die na hem in de relaxkennel verblijven.

DANK JULLIE WEL LIEVE MENSEN!

We hebben via een ander project vorig jaar een relaxkennel met uitloopplaats kunnen realiseren, waar we heel blij mee zijn. Dit is voor de honden die heel erg veel stres ondervinden in een gewone kennel, door bijvoorbeeld de andere honden of gewoon door het feit dat ze in een kennel zitten. Deze relaxkennel ligt afgelegen, zodat het rustiger is (geen honden in de buurt) en het is een vele malen grotere kennel dan de normale en ze kunnen ook een gedeelte los lopen op de buitenplaats. Deze wordt nu bijvoorbeeld gebruikt voor hond Fudge (zie foto's) die enorm veel stress ondervind in een gewone kennel bij de andere honden. Het is nu fijn verblijven daar, want de temperatuur is nog redelijk aangenaam. Maar we hebben afgelopen winter gemerkt dat het in de winter veel te koud is voor de honden in de relaxkennel. Het zijn namelijk 2 oude volières die omgebouwd zijn tot een binnen en buitenkennel. De voorkant is wel afgeschermd met polycarbonaat platen en de bovenkant met betonplex platen, maar de zijkanten zijn van ijzer en de vloer is steen, dus blijft het heel erg koud in de winter. Om dit geheel goed te isoleren is niet te doen, kostentechnisch al helemaal niet.

Gelukkig hebben we een goede oplossing gevonden en dat is infrarood platen op het plafond bevestigen. Het hele plafond van de binnen kennel kan hiermee gedaan worden en dit geeft alleen warmte af op de huid van de hond en onttrekt erg weinig stroom. Door deze platen zal de gehele kennel behaaglijk zijn voor de honden en kunnen we fantastische relaxkennel ook in de winter gebruiken. Deze kennel is voor sommige honden zo hard nodig om tot rust te komen, dat het heel erg jammer zou zijn als we deze alleen in de zomer kunnen gebruiken.

Help jij ons mee?