Kittens 8 weken oud

27 mei 2020 00:00

Het is alweer 8 weken geleden dat dit zestal geboren werd. Grote ontwikkelingen deze week voor Bram. Dit stoere ventje heeft een beetje afstand genomen van grote broer en voorbeeld Bas en is wat meer op zichzelf er op uit gegaan. Regelmatig is hij nu ook aan de zijde van zijn andere broertjes en zusjes te vinden, wat natuurlijk goed nieuws is!

Nog veel beter nieuws is dat hij sowieso wat meer uit zijn schulp is gaan kruipen deze week. Voorheen ging hij er met een noodgang vandoor als hij iemand van het gastgezin zag, om dan van een afstandje te kijken of het wel veilig was. Maar nu blijft hij gewoon zitten waar hij zit als de deur opengaat! Voor degenen die de avonturen van dit nestje hebben gevolgd, snappen dat dit een reuze stap is voor dat kleine, ontzettend lieve maar oh zo schuchtere mannetje. Maar zelfs daar heeft deze stoere knul het niet bij gelaten deze week, hij gaat zelfs rustig door met zijn eigen ding als de gastmoeder om hem heen bezig is met schoonmaken. Normaal gesproken liet hij zich dan echt niet zien. En om het nog mooier te maken ging hij gisteren zelfs met de bezem spelen toen de kamer aangeveegd werd. Zelfs een week geleden zou dit ondenkbaar geweest zijn. Een heel groot applaus voor dit stoere mannetje is wel op zijn plaats.
 
Zijn broertjes en zusjes blijven het ook heel goed doen. Ze hebben inmiddels allemaal de top van de krabpaal bereikt en er zijn sowieso weinig plekjes in de kamer die nog geheimen hebben voor ze. Tijdens de schoonmaak lopen ze lekker om je benen heen en gaan ongestoord door met rennen, springen en spelen. Favoriet is absoluut de tunnel, zo erg zelfs dat toen de tunnel voor het gemak even bovenop de krabpaal was neergelegd tijdens het vegen, ze daar gewoon door gingen met ermee te spelen!
 
Het is een heerlijk speels en lief nestje. De eer hiervoor komt natuurlijk lieve moederpoes Bella toe. Een ontzettend zorgzaam en lief moedertje. Ze heeft haar 'wilde trekjes' van de eerste weken na de bevalling volledig van zich afgeschud en heeft zich ontpopt tot een heel lief en aanhankelijk meisje. Aaien vind ze heerlijk en ook lekker op schoot liggen terwijl je achter haar oren kriebelt stelt ze erg op prijs. Van de eerdere stress is gelukkig geen teken meer te bekennen. 
 
We gaan ook de komende week gewoon door met het herhalen van het socialisatie plan. Volgende week staat een bezoek aan de dierenarts op het programma voor de eerste vaccinatie, dus ook het lichamelijk onderzoek komt deze week weer uitgebreid aan het bod.
 
Het opvangen van kittens kost veel en daarom zamelen we geld in voor gastgezinpakketten. Help je mee?
 

De kittens zijn op 27 maart geboren en worden herplaatst als ze ca 12 weken oud zijn. Ze kunnen niet vooraf gereserveerd of bezocht worden. Wel houden we jullie graag op de hoogte van het wel en wee in het gastgezin via onze Facebookpagina. Zo kan iedereen meegenieten!