De behandelingen van Bella en Patrona zijn goed gegaan!

22 september 2020 07:00

Gisteren gingen de gedumpte bully’s Bella en Patrona samen naar de dierenarts. Ze moesten allebei onder narcose en dat is altijd toch een beetje spannend, zo vonden ze zelf ook. Zeker voor Patrona die al 11 jaar is. Bij Bella zijn flinke brokken tandsteen verwijderd en er is een tand getrokken.

Bij Patrona moest wat meer gebeuren; haar gebit is ook schoongemaakt en daarnaast zijn er 2 loshangende massa’s van haar buik verwijderd, wat mogelijk lege cystes zijn. Ook zat er een vreemde massa op haar knie die met succes verwijderd is. De mamatumor is blijven zitten, dit heeft alleen zin om te verwijderen als ze meteen gesteriliseerd wordt. Dit had vandaag sowieso niet tegelijk met het gebit kunnen gebeuren. Ze moet nu een antibioticakuur voor de diverse infecties die ze op haar huid heeft en we gaan ons laten adviseren over het wel of niet verwijderen van de mammatumor in combinatie met de sterilisatie. Haar leeftijd en de zwaarte van de operatie spelen daarbij uiteraard een rol.
 
In elk geval zijn de dames goed wakker geworden uit de narcose en gaat het naar omstandigheden goed met ze! Ze hebben alweer heerlijk geknuffeld. En de dierenartsrekening….die wordt natuurlijk betaald via de crowdfunding waarvoor zo ontzettend veel mensen gedoneerd hebben. Echt fantastisch!