Streefbedrag behaald

Sparkles heeft een gebroken poot, wil jij haar helpen?

Opgehaald

1.290
100% bereikt van het totaalbedrag € 1.280

Toen poesje Sparkles in Rotterdam werd gevonden bleek ze ernstig gewond. Ze is daarom direct door dierenambulance Zuid Holland Zuid naar de dierenarts gebracht. Daar werden röntgenfoto’s van haar voorpootje gemaakt en het spaakbeen en ellepijn bleken gebroken. De breuk was dusdanig dat er niks anders op zat, ze moest geopereerd worden. Wat er precies met haar gebeurd is weten we niet, het kan zijn dat ze is aangereden of dat ze ergens vanaf is gevallen. Haar leeftijd is op 5 maanden geschat.

Sparkles is naar een andere kliniek gebracht waar de operatie is uitgevoerd. Ze heeft nu een ijzeren plaatje en wat schroeven in haar pootje om de botten bij elkaar te houden. Ze moet nu verder herstellen door een paar weken rust te houden in een bench en dat mag ze bij 1 van onze gastgezinnen doen. Dat zal best een beetje een uitdaging worden, want dit jonge speelse dametje wil alles behalve stilzitten!

Sparkles was helaas niet gechipt en is ook niet als vermist opgegeven. Een oproep op Facebook heeft helaas ook geen eigenaar opgeleverd. Opvallend is dat ze roze glitterhoesjes om haar nagels droeg. Dit wordt soms gedaan om medische redenen, bijvoorbeeld om krabbelen te voorkomen bij ernstige huidklachten, maar ook om het krabben aan meubels tegen te gaan of voor de sier. Omdat Sparkles geen huidklachten heeft vermoeden we 1 van de andere redenen en de hoesjes zijn daarom tijdens de operatie meteen verwijderd.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Omdat haar eigenaren niet gevonden zijn, maar Sparkles wel geholpen moest worden komen de dierenartskosten voor onze rekening. De kosten voor de opname, röntgenfoto’s en operatie zijn opgelopen tot ruim € 1200,-. Dit is exclusief de ambulanceritten, entingen, chip, sterilisatie, vlooien en wormenbehandeling. Wil jij een bijdrage doen om de medische kosten van lieve Sparkles te betalen?